måndag 18 mars 2013

Trött och Sleten.....

 
Usch idag är det riktigt kallt och blåsigt, det ska bli snö har jag hört, jaja inget att göra åt, ju fortare det kommer ner så desto bättre!
Kommer ni ihåg förra årets Mars?
Rena sommaren, vi kunde gå i kortbyxor!
____________________
 
I morgon är redan Jennys valpar två veckor, idag har de börjat öppna sina ögon.
Jenny delar sina valpar i två grupper, då blir det inte ett sånt kiv om maten,
jag lägger mej inte i hon är proffs på det här, känns det som.
 
 Medan Tea kämpar på med sina 7 valpar och 6 tuttar, här måste jag hjälpa till.
Jag försökte ta två valpar och lägga till Fiffi för att avlasta Tea, Fiffi är skendräktig och har mängder av mjölk, men har inte haft valpar själv, hon såg livrädd ut och ville inte.
Så vi kämpar väl på dygnet runt, jag/Tea inte blir det mycket sömn för mej, känner mej som en urvriden disktrasa, men det är väl bara några veckor till, sen äter de annan mat puuuh livet som uppfödare......
 
 
__________________________________________________
 

Det är bevisat att grottmänniskorna åt honung på sin tid. Det är nog den största gåva som vi fått av moder natur och som vi kan använda mot nästan alla sjukdomar och svagheter i både kropp och själ.

 
Vi kan lära mycket av djuren hur de uppsöker läkande örter när de lider av näringsbrist, sjudom, feber eller sår. De har en instinktiv kunskap om vilka örter som kurerar de olika lidandena.
 
 
När dagarna blir ljusare på våren söker hästarna maskros som lindrar vitamin och mineralbrister samt rensar kroppen från avfallsämnen. Det mest väsentliga är dock de höga halter av kisel som finns i maskros. Troligen bidrar detta ämne till att göra det möjligt för hästen att tillgodogöra sig solenergin.

Maskros + vårsol = urkraft
 

 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar