fredag 11 februari 2011

Tänk till !




Ska man avla på sin tik/hane med knä/ögon anmärkning, eller låta sin hane para tikar med denna anmärkning ?

Så gå då för Guds skull ur Cavaliersällskapet.

Svärta inte ner vår rasklubb som i varje nummer av Cavalierbladet och på hemsidan redogör för vad klubben (vi) har för avelsprogram och rekommendationer och jobbar för, som tur är så är de (jag menar inte hundarna) en liten klick tack och lov men ändå, de grusar Cavalierens framtid/rykte.
Är man medlem i en klubb tycker jag att man är dess förlängda arm och en representant för vad klubben står för, även dess ansikte utåt.

I en så stor ras som Cavalieren registreras det varje år över tusen valpar, då är det inte försvarbart att använda hundar i avel med anmärkningar även om det "bara" är rekommendationer.

Importer talas det mycket om, att det är svårt ja nästan omöjligt att få fram intyg på deras föräldrar, det är sant och det får vi jobba på, men att det samtidigt i Sverige finns uppfödare som avlar på hundar MED INTYG PÅ ATT INTE ALLT ÄR OK !!!

Då blir Maj-Britt förbannad.

Ni som är valpköpare:
När Ni hittar en annons med valpar till salu, så kan Ni vara med och påverka/hjälpa till genom att be att få läsa hjärta-ögon-knä intygen, finns de inte ....ja då ska man nog dra öronen åt sej och söka efter en ny kull valpar. Då stöttar man de som jobbar för Cavalierens framtid/hälsa.

På klubbens hemsida http://www.cavaliersallskapet.net/ finns en bra valphänvisning där SKA alla uppfödare skicka in ALLA tre intygen samtidigt som man talar om att man vill ha valphänvisning på sin kull, alla måste hjälpa till så detta fungerar.

Svenska kennelklubben har sidan "Rasdata" där kan man följa upp hundar under många generationer tillbaka i tiden.
































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar