onsdag 5 maj 2010

Min mentala flytväst.

När jag går mina turer i skogen finner jag den ro och avkoppling vi alla så väl behöver ibland, där hämtar jag inspiration till nästa projekt.
Eftersom det bara är några generationer sedan nästan alla bodde på landsbygden så är det inte så märkligt att människan söker sej dit för en lugn stund har jag läst, så egentligen är jag ganska normal.
Det finns många konstverk att vila blicken på, där jag sitter på min stubbe med kaffe/macka och filosoferar.
Blåsipporna blommar för fullt runt mej, bäcken porlar och på andra sidan om den finns ett "hav" med vitsippor, en grönfink samlar in byggmaterial till sitt bo, jag sitter stilla, stilla för att smälta in i naturen och inte störa, kanske få veta var han bygger, då......
brakar det till och ett gäng cavalierer kommer susande, lyckliga att ha hittat mej, för jag smet från dem när de var helt döva och blinda när vi gick över åkern med många intressanta sorkhål.
Inte är de sura på mej för mitt påhitt utan pigga på nästa upptåg, för de ser ju att ryggsäcken är med och vet att däri ligger både spårsele och saker de ska leta upp mm.mm..........
Förresten, ormar har jag sett några stycken så glöm inte att ha med er preparat om du eller din hund skulle bli biten, det är oftast långt till bilen/ vetr.
Nu blir det koppel på för vi ska gå genom skogen till ett favoritställe jag har, eftersom inte hundar får springa hur som helst i skog/mark nu.
Där var jag tidigt i morse och la ut ett blodspår till en av mina hundar som visar ett bra intresse för spår.
Annars tycker jag sökrutan passar bra för ivriga cavalierer, då får de stanna upp och tänka till, koncentrera sej och använda sin nos/hjärna.
Det är inte så mycket fästingar ännu, men kommer regnet då exploderar det säkert i tillväxt av dem, så jag kör hårt nu, tidigt på morgonen när det ännu är kallt.

En liten notis hinner jag med också. Såg en annons från våra grannar i väst: 3 cavaliervalpar, hanar till salu 13.000:- norska/st. det blir 15.925:- svenska
Grattis Norge !

4 kommentarer:

  1. Hej MajBritt,

    Det du beskriver om dig i naturen,
    stämmer helt och hållet in på mig med !
    Men då är vi ju nära varann i födelsedatum ;=)

    Ha det riktigt gott i skogen !

    Kram Annika.

    SvaraRadera
  2. Härligt det låter när du berättar...jag var också med dig på stubben och drack kaffe :) underbart med alla fina blommor som kommer upp nu och nu ser man på björkarna att dom börjar blir gröna och fina!

    Ha det gott i skogen och se upp för ormar!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Kul att ni komm. i min blogg.
    Idag hade ni gärna fått vara med mej och sätt potatis, hundarna var med..... och potatisen kom lika fort upp som jag satte ner dem, mitt tålamod tog slut och hundarna hamnade på andra sidan staketet.
    Nu ska jag försöka räta ut ryggen...

    SvaraRadera
  4. ZOLOHOUSE....INTE BARA HUNDAR!

    Har just kollat lunchtravet och njutit av ännu en uppvisning från Svanskogsteamet!!!!!
    Spinnaker startar på Lindesberg och är den enda häst man pratar om i loppet - åtta år och segertippad med Göran vid tömmarna:)

    Bara att åter lyfta på hatten o buga för Majbritt & Göran som lyfter fram sin häst till fjärde raka segern, helt fantastiskt!!!!

    Nu lär skottkärrorna, höbalarna o vattendunkarna lätt att bära hemma hos Er. Nya blommor får pryda Ert hem, nya slantar får pryda Ert konto och jag ser fram emot morgondagens tidning med fin-fina bilder o hemma-hos-reportage:)

    Kram o JÄTTE-Grattis till välförtjänta framgångar på Er!!!!!

    SvaraRadera